13:00

Vaksala SK

Referat: IK Fyris P01 - Vaksala SK

IK Fyris P01 spelade sin sista hemmamatch för säsongen idag på Stenhagens IP. För motståndet stod Vaksala SK som varit serieledare nästan hela tiden. Vi visste att det skulle bli en tuff match men killarna kände självförtroende efter den fina prestationen mot Märsta för två veckor sedan.

Matchen började jämnt, men Vaksalas storväxta lag spelade fysiskt och hårt och satte ordentlig press på Fyris de första 5 min. Men Fyris stod emot bra och hade lite tur som kunde freda målet, och gissa om det kändes skönt när vi kunde gå till ledning efter en misslyckat utspark. Fyris kom in i matchen allt mer som tiden gick, skapade en hel del fina lägen och förtjänade att vara i ledning i periodpaus, men ställningen var då 1-1.

I andra halvlek fortsatte matchprägeln på samma sätt. Det var kamp, hårda närkamper, mycket långbollar och ordentliga höjdare från målvakterna (speciellt Vaksalas...). Inte så mycket klara chanser dock, förutom två snabba omställningar som Vaksala förvaltade väl. Matchen var jämn in i det sista men Fyris lyckades inte göra något mer mål och Nasir fick rädda en straff!

Vi ledare tyckte att Vaksala spelade väl brutalt stundtals, det haglade in gula kort (flest till Vaksala), men på det hela kändes det som om Vaksala kom undan för lindrigt. Men det var en tuff och svår match, vi gjorde det riktigt bra i 90 min och kunde med lite mer skärpa ha klarat oavgjort. Vi tar med oss den här fina kampviljan, slipar på anfallsspelet i veckan och ser nu till att avsluta riktigt snyggt nästa söndag borta mot Knivsta.